En voor de derde keer achtereen is het prachtig voetbalweer als de spelers van JO9-5 zich om kwart voor tien in de ochtend verzamelen voor de zaterdagse competitie wedstrijd. Vandaag ontvangen we Lycurgus JO9-7 thuis op Schilligeham.
 
De toegewezen kleedkamer blijkt dusdanig vol te zitten dat de spelers wel moeten uitwijken naar een andere kleedkamer, 4 teams tegelijk in een kleedkamer lijkt wel erg krap.....De spelers van JO9-5 laten zich daardoor niet van de wijs brengen en de coaches lossen dit kleine probleempje pragmatisch op. Direct na het omkleden verdwijnen de spelers en de tassen in de dug-out van veld 2b, waar Arjan en Roy de voorbespreking doen. Er volgt nog een indrukwekkende warming-up, die wordt afgesloten met een perfect uitgevoerde yell.....
 
Dan kan de wedstrijd van start gaan, vandaag wordt gevoetbald onder leiding van scheidsrechter Harry Postema. Ook vandaag, in de week van de scheidsrechter, heeft Harry Postema er dus weer mede voor gezorgd dat twee teams elkaars krachten konden meten en dat die krachtmeting sportief en leuk verliep voor beide teams.
 
Na twee overwinningen op rij, waarbij JO9-5 beide keren oppermachtig was, moeten we nu echt gaan oppassen dat onze verdediging wel goed op orde blijft. Na de aftrap vliegt Lycurgus meteen richting het doel van Winsum en moet Ticho direct aan de bak, gelukkig verdedigt Ticho het doel altijd met verve en laat hij ook nu een mooie redding zien. Maar Winsum is gewaarschuwd.....
 
Een tegenaanval wordt ingezet met een mooie assist van Finne op Ruben, Ruben gaat recht op de goal af en schiet. Helaas gaat het schot net naast, maar de toon is gezet. Na een werkelijk perfecte ingooi van Leander - die de bal hard en nauwkeurig tussen 2 spelers van Lycurgus door - precies voor Lars zijn voeten gooit, weet Lars de ruimte die hij krijgt te benutten en zet de thuisploeg met een mooi schot op 1-0.
 
Lycurgus lijkt niet onder de indruk en valt opnieuw aan, weer is het Ticho die Winsum redt. Een mooie, snelle aanval van Martin loopt vast in de verdediging van Lycurgus. Jorrit probeert het ook en moet daarbij de nodige meters extra afleggen om zo de verdedigers van Lycurgus te ontwijken. Zijn moeite wordt beloond met een mooie goal en het is daarmee 2-0. Winsum wil duidelijk meer, maar Lycurgus biedt de nodige tegenstand. Lars verrast Lycurgus met een mooie omhaal, maar zijn medespelers zijn minstens even verrast en het is Lycurgus die er met de bal vandoor gaat. Syl en Silvijn verdedigen mooi uit en dan is het Ruben die de verdediging van Lycurgus te snel af is. Met een hard en goed gemikt schot maakt Ruben er 3-0 van. Na een mooi hakje van Martin krijgt Jorrit nog een prachtkans, maar de bal gaat net naast. Na een corner van Martin krijgt Lycurgus balbezit en gaat richting Ticho zijn doel. Silvijn verdedigt mooi uit. Dan, inmiddels vlak voor rust, laat Winsum een mooie aanval zien, die resulteert in een verdiende goal van Ruben en staat het scorebord op 4-0. De spelers van Winsum laten de aandacht iets verslappen en Lycurgus profiteert meteen. Winsum komt goed weg als een speler van Lycurgus net naast schiet.

De tweede helft gaat van start en Winsum gaat er vol in. Het lijkt alleen alsof de ballen niet helemaal precies zo willen rollen als de spelers bedoelen. Na een voorzet van Syl schiet Ruben net voorlangs, Jorrit kan alleen op de goal af en ook hij mist rakelings het doel, Jorrit doet nog een poging en waar de keeper er eerst goed bij zit, weet Eva de bal alsnog binnen te tikken en staat het 5- 0. Een aanval van Lars en Eva mondt uiteindelijk uit in een schot van Ruben, wéér net voorlangs.
 
Dan breekt Lycurgus door en weet zelfs onze Silvijn te passeren, de eerste goal van Lycurgus lijkt een feit te worden. Tijd voor het nog niet eerder ingezette geheime wapen van JO9-5: de lange benen van Finne. Finne bereikt onder aanmoediging van coach Arjan topsnelheden in een hele lange sprint en het lukt nog net om de aanval van Lycurgus te verstoren. Finne loopt het gat dicht, waardoor Lycurgus het net niet kan afmaken.
 
Jorrit zet vervolgens de keeper van Lycurgus op het verkeerde been en scoort zijn 2e goal van de wedstrijd, de scheidsrechter kan de 6-0 in zijn boekje schrijven. Ook bij deze stand blijft Lycurgus op jacht naar een goal. Leander laat zijn kwaliteiten als verdediger zien en ook Syl en Silvijn blijken erg belangrijk voor Winsum. Leander verdedigt uit door de bal ver naar voren te schieten, waar Eva klaar staat om het over te nemen en er vastberaden 7-0 van maakt. Jorrit probeert het eens met zijn linkerbeen, dat werkt niet en de bal gaat ver naast. Eva schiet hoog door het midden, maar de keeper van Lycurgus springt omhoog en tikt de bal nog net weg. Er gaat even iets mis in de verdediging, maar Silvijn showt het publiek hoe je ook prima kunt uitverdedigen met je lichaam in plaats van met je voeten. Lars neemt de bal mee naar voren voor een nieuwe aanval, maar schiet naast.
 
Lycurgus blijft ook nu azen op een goal en dat betekent goed opletten en hard werken voor Syl en Silvijn in de verdediging en ook Ticho laat nog een paar mooie reddingen zien. Dan na exact 21 minuten voetballen in de 2e helft, klinkt het eindsignaal.
 
Opnieuw is een mooie overwinning van JO9-5 een feit, dat belooft nog een heel spektakel als we volgende week aantreden in de uitwedstrijd tegen VVK JO9- 1. VVK staat bovenaan op doelsaldo, direct gevolgd door onze JO9-5. Bij deze nodigt JO9-5 alle supporters dan ook van harte uit om te komen aanmoedigen aanstaande zaterdag om 9.00 uur op Sportpark Het Noorden in Groningen.....