vv Winsum zaterdag 1 heeft zaterdag de eerste zege van het seizoen gepakt. Balk moest eraan geloven. Door twee treffers van Wouter Bloem en één van Heinze Andringa werd het 3-1.

De wedstrijd begon met een welverdiend applaus voor arbiter William Smit uit Nunspeet. Op deze manier werd aandacht besteed aan de week van de scheidsrechter. Hierna ging de thuisploeg op jacht naar een goed resultaat. Balk is de laatste jaren een hele lastige tegenstander gebleken.

Het eerste half uur was niet spectaculair. Daarna ging het los. Wouter Bloem was namens de thuisploeg dicht bij de 1-0. Doelman Hessel Altenburg kon redding brengen door het schot met links tegen de paal te tikken. Aan de andere kant raakte de thuisploeg ook de paal toen er volgens de bezoekers voor hands en volgens de gastheren voor buitenspel gefloten had moeten worden.

Tien minuten voor rust werd de score geopend. Heinze Adringa verlengde de lage corner van Stan Buikema bij de eerste paal behendig en kon daarna aan zijn vreugdedans beginnen.

Vlak na rust kregen beide ploegen een grote kopkans. Steffen Vader kon een doorgeschoten vrije bal van Stan Buikema met de naderende paal in de buurt net niet binnen koppen en aan de andere kant mikte centrale verdediger Beerend Altena te hoog.

De gelijkmaker viel na een dik uur spelen. Na een corner wisten doelman Germen Bouwman en Roy Streppel de eerste twee doelpogingen nog onschadelijk te maken maar in derde instantie schoot Beerend Altena hoog raak.

De thuisploeg pakte het hierna goed op. Het was Maikel Hoormann die een prima actie in huis had en zich op die manier vrij speelde. Zijn inzet belandde op de paal waarna Wouter Bloem de rebound benutte. Winsum speelde het hierna goed uit. Hoormann bediende opnieuw Bloem bij een snelle uitval en laatstgenoemde schoof de bal onder de keeper door. Hiermee was het duel beslist.

Invaller Gijs Balkema die met zijn snelheid voor veel gevaar zorgde, had de 4-1 nog op zijn schoen maar hij kon de bal net niet de juiste richting mee geven. Vlak voor tijd maakte Curly Selassa nog zijn competitiedebuut. De Winsumers hebben nu vijf punten uit vijf duels en gaan zaterdag op bezoek  bij Buitenpost.

Kornelis Prins