Op een doordeweekse dinsdag om 20:00 uur spelen in Haren tegen Gorecht. De trotse nr 3 van de ranglijst tegen de nr 11. Afgelopen zaterdag behaalden we een knap punt tegen de nr 2 en drie dagen later opnieuw een uitwedstrijd, en opnieuw geen gemakkelijke. In vergelijking met afgelopen zaterdag mocht Wouter Bloem weer spelen, en dat kostte Bauke Hoekstra zijn plek. Rogier Krohne en Rick Schaaphok zaten weer op de bank, zodat er ook weer wat mogelijkheden waren. Vanwege het tijdstip van de wedstrijd deze keer geen foto's.

De ploeg van de nieuwe vv Winsum-trainer Bert Vos begon fel aan de wedstrijd. Men zat er direct vol op en onze ploeg werd teruggedrukt, maar tot kansen leidde dit niet. Na een klein kwartier werd de thuisploeg voor het eerst gevaarlijk. Een voorzet vanaf de rechterzijde door Sjoerd Hoekstra mocht door Twan Boersma vanaf de doelgebiedlijn worden ingekopt. Germen Bouwman kon de kopbal wel keren, maar niet pakken. De bal viel nu voor de voeten van Boersma, maar de Winsumer defensie wist de doelpoging zodanig te kraken dat Germen Bouwman de bal nu wel wist te pakken. Daar kwamen we goed weg. Bij ons voorin bleef het aanvalsspel wat flets. Wat halve doelpogingen brachten doelman Willem Bouwkamp nog niet echt in problemen. Na ruim een half uur spelen nam Stan Buikema een afgeslagen corner ineens van een meter of 20 op de pantoffel. De bal viel net achter de lat. Een minuut later gaf Heinze Andringa een schitterende strakke pass op Wouter Bloem. Wouter controleerde de bal ineens vanuit de lucht en schoot, alleen voor doelman Bouwkamp, direct met links: net langs de verkeerde kant van de paal. De thuisploeg had meer balbezit, maar had veel moeite om iemand vrij te spelen voor het doel. Vlak voor de pauze kopte Nick Janzen uit een corner op doel. De bal zou net voorlangs gaan, maar Niels van Dalen nam geen risico en trapte de bal weg. Vlak voor de pauze gaf Wouter Bloem veel druk op centrale verdediger Harmen Meijering. Die legde terug op doelman Bouwkamp, die na het doorlopen van Wouter de bal wilde geven op Meijering, maar dat te kort deed. Wouter onderschepte de bal en ging richting het doel. Daar werd hij behoorlijk stevig neergelegd door Harmen Meijering binnen de lijnen, en die mocht niet mopperen dat hij hiervoor geel kreeg. Uiteraard kregen we wel een strafschop. Die eiste Wouter zelf op, maar schoot deze zonder overtuiging in de hoek waar ook doelman Bouwkamp op gokte en die de bal rustig kon klemmen. Dat was nu het moment geweest om op voorsprong te komen zo vlak voor de rust.

In de rust werd niet gewisseld. De thuisploeg zette direct weer vol druk, waardoor we eventjes niet lekker in de wedstrijd zaten en ook teveel overbodige overtredingen maakten. In de 54e minuut had de thuisploeg een penalty kunnen krijgen na een wat onhandige, lichte, overtreding van Flaviou Fatima op Bob Poorta. Die ging te snel en te gemakkelijk naar het gras, en het was daarom wel terecht dat scheidsrechter van den Hoek niet floot. De thuisploeg had in deze fase het beste van het spel. Het kreeg wel wat mogelijkheden, maar schoten van Bob Poorta (ver naast) en Lloyd Jackson (in de handen van Germen Bouwman) troffen geen doel. Trainer Robert Bos bracht Rogier Krohne voor Hans Zwakenberg om iets meer rust en voetbal in de ploeg te krijgen. Dat lukte uitstekend. Stan Buikema passte uit de draai naar voren en Wouter Bloem was attenter dan de beide centrale verdedigers van de thuisploeg. Toen ook nog doelman Bouwkamp uit kwam, was het voor Wouter een klein kunstje om de bal langs de doelman tegen de touwen te schieten: 0 -1. Ook trainer Bert Vos begon te wisselen, maar zijn ploeg was het initiatief kwijt en kreeg het ook niet meer in handen. In de 72e minuut ging Thomas Kauw op kracht langs de 1e man en ging daarna dwars door het centrum van de verdediging op weg naar goalie Bouwkamp. Ook Thomas wist de bal prima langs de doelman tegen de touwen te schieten: 0 -2. Een paar minuten later nam Stan Buikema een uitverdedigde bal ineens op de pantoffel. De bal leek bij de 2e paal in het doel te gaan, maar doelman Bouwkamp kreeg er toch nog een hand achter. De thuisploeg werd nog een keer gevaarlijk toen invaller Jos Lamain een diepe bal mooi voor de voeten van Bob Poorta kopte. Die raakte de bal maar half: ver naast. In de 88e minuut gaf Wouter Bloem een prachtige pass die achter de Gorecht-defensie viel. De net ingevallen Rick Schaaphok controleerde de bal en zag dat doelman Bouwkamp te ver voor zijn doel stond. Met een heerlijke lob bracht hij de 0 – 3 op het scorebord.

Zo eindigde de wedstrijd met een dik verdiende 0 – 3 overwinning. Dit zijn mooie puntjes voor de ranglijst. Na de zware wedstrijd van de afgelopen zaterdag kwamen we ook vandaag weer sterk voor de dag. Veel duels werden gewonnen en we geven maar erg weinig kansen weg. Komende zaterdag spelen we tegen Noordscheschut. Het zou mooi zijn, als we dit zaterdag een mooi vervolg kunnen geven.

vv Gorecht 1      - vv Winsum                      0 – 3 (0 – 0)

62.

Wouter Bloem

72.