Onze hoofdmacht speelde vandaag haar 2e wedstrijd ter voorbereiding op het nieuwe seizoen. De eerste wedstrijd werd tijdens het trainingskamp in Dwingeloo gespeeld tegen 2e klasse IJVV uit IJsselmuiden. Deze wedstrijd eindigde in 1-1 in een wedstrijd waarbij onze gasten het beste van het spel hadden in de 1e helft, maar waarin wij de overhand hadden gedurende de 2e helft. De uitslag was dan ook een terechte weerspiegeling van het spel. De overwinning van vanmiddag tegen Veenwouden was ook terecht, al had die wel wat hoger mogen, of beter gezegd, moeten uitvallen.

Onze nieuwe hoofdtrainer Bert Vos koos voor vanmiddag voor een opstelling met weinig verrassingen. Nieuweling Kay Bootsma, overgekomen van sc Stadspark, stond links op het middenveld en deed dat naar behoren. Centrale verdediger Niels van Dalen had lichte klachten en bleef aan de kant en ook enige andere spelers waren, door vakanties of lange afwezigheid (Maikel Hoormann) nog niet wedstrijdfit en maakten vandaag nog geen speeltijd.

Van deze bekerwedstrijd verder geen tekstueel verslag, maar één in foto’s die zijn gemaakt door onze fotograaf Albert Haaima.

vvWinsum Veenwouden 1 0 8

Nieuweling Kay Bootsma op de rug gezien in duel (Foto: Albert Haaima)

vvWinsum Veenwouden 1 0 12

Rick Schaaphok krult zijn voorzet vanaf links om zijn tegenstander voor het doel  (Foto: Albert Haaima)

vvWinsum Veenwouden 1 0 14 kopie

Marcel Pannekoek komt tussen twee tegenstanders niet aan de bal  (Foto: Albert Haaima)

vvWinsum Veenwouden 1 0 18 kopie

Rogier Krohne komt goed door over links, maar zijn voorzet zal worden onderschept door doelman Coenraad van der Mark  (Foto: Albert Haaima)

vvWinsum Veenwouden 1 0 24 kopie

Uit een strakke corner van Tim Hoff kopt Rick Schaaphok op doel, maar de bal gaat rakelings langs de kruising naast  (Foto: Albert Haaima)

vvWinsum Veenwouden 1 0 37 kopie

De sc Veenwouden probeerde het wel, maar ze kregen te weinig mankracht naar voren om echt gevaarlijk te worden. Hier plukt Germen Bouwman een voorzet ongehinderd uit de lucht  (Foto: Albert Haaima)

vvWinsum Veenwouden 1 0 40 kopie

Het voorzetje van Rick Schaaphok is net te diep, waardoor doelman van der Mark kan ingrijpen  (Foto: Albert Haaima)

vvWinsum Veenwouden 1 0 52 kopie

Rick Schaaphok tussen 2 a 3 tegenspelers. Kay Bootsma kijkt van dichtbij toe  (Foto: Albert Haaima)

vvWinsum Veenwouden 1 0 61 kopie

Na een mooie pass van Tim Hoff gaat Wouter Bloem goed over rechts door naar de achterlijn. De voorzet wordt prima ingekopt door Marcel Pannekoek (nr 10), maar doelman Coenraad van der Mark verricht ook een prima redding door de bal over de lat te tikken  (Foto: Albert Haaima)

vvWinsum Veenwouden 1 0 83

Rogier Krohne ging goed door over rechts en gaf vanaf de achterlijn een lage harde voorzet. Doelman van der Mark raakt de bal, maar krijgt hem niet weg uit het zestienmetergebied. Hierna wordt Rogier op rechts weer aangespeeld.......  (Foto: Albert Haaima)

vvWinsum Veenwouden 1 0 86

Van de rand van het zestienmetergebied probeert Rogier de bal in de verre hoek te plaatsen, maar de bal gaat net langs de buitenkant van de paal naast  (Foto: Albert Haaima)

vvWinsum Veenwouden 1 0 99

In de 42e minuut is het dan eindelijk raak. Rogier Krohne verovert de bal aan de rechterzijde van een verdediger en gaat er daarna langs en loopt richting het doel. Doelman van der Mark komt uit en dan legt Rogier de bal breed op de meegelopen Rick Schaaphok die de bal simpel in het lege doel kan schuiven: 1 - 0  (Foto: Albert Haaima)

vvWinsum Veenwouden 1 0 108

Wouter Bloem achtervolgt door verdediger Andries Hoekstra  (Foto: Albert Haaima)

vvWinsum Veenwouden 1 0 123

Na een corner van Tim Hoff probeert Rick Schaaphok de bal in de lange hoek te krullen, maar keeper van der Mark krijgt er nog net een handje tegenaan  (Foto: Albert Haaima)

vvWinsum Veenwouden 1 0 142

Tim Hoff probeert het eens van afstand, maar ook hierop heeft doelman van der Mark goed het zicht  (Foto: Albert Haaima)

vvWinsum Veenwouden 1 0 150

Na een fraai passje van Rogier Krohne wordt Flaviou Fatima over links weggestuurd. Flaviou gaf een prima voorzet op de lopende Marcel Pannekoek, maar doelman van der Mark is net iets eerder bij de bal, waardoor dit geen kans wordt  (Foto: Albert Haaima)

vvWinsum Veenwouden 1 0 161

Thomas Kauw zet druk op de verdediging van Veenwouden  (Foto: Albert Haaima)

vvWinsum Veenwouden 1 0 162

Nadat Marcel Pannekoek Flaviou Fatima over links heeft weggestuurd, geeft Flaviou een stakke voorzet voor het doel. Doelman van der Mark stomp de bal weg, voordat Rogier Krohne in een kansrijke positie komt. De bal valt hierna tussen Thomas Kauw en Rogier Krohne in. Beide waren in kansrijke positie, maar door gebrek aan communicatie komt het niet tot een schot en kan de Veenwouder defensie de bal wegwerken  (Foto: Albert Haaima)

vvWinsum Veenwouden 1 0 165

Ook op deze poging van afstand heeft doelman van der Mark antwoord  (Foto: Albert Haaima)

vvWinsum Veenwouden 1 0 187

Na een goed actie van Tim Hoff wordt Rogier Krohne aangespeeld. Rogier kapte zijn man op de rand van het zestienmetergebied goed uit en haalt uit, maar doelman van der Mark was inmiddels lekker ingeschoten en stopt ook dit schot  (Foto: Albert Haaima)

Zo eindigde de wedstrijd in een 1 - 0 stand.Dat was een magere afspiegeling van het wedstrijdbeeld, maar ook moet worden gezegd dat, met name in de 2e helft, het spel wel wat beter en nauwkeuriger mag. Komende zaterdag 8 september spelen we in Groningen tegen Fc Lewenborg om 17:00 uur. De laatste bekerwedstrijd is op 15 september om 15:00 uur in Oostwold tegen Pelikaan S. De nummers 1 en 2 van onze poule plaatsen zich voor de volgende ronde.

vv Winsum 1     - sc Veenwouden 1                        1 – 0 (1 – 0)

42.

Rick Schaaphok

Scheidsrechter: De heer Harm van Schepen uit Berlicum