In een zeer matige pot voetbal wist onze hoofdmacht slechts 1 punt over de streep te trekken tegen Be Quick Dokkum. In een wedstrijd waarin wij het middenveld nooit onder controle hadden behaalden we wel een snelle voorsprong, maar daarna werd het spel steeds slordiger. Na de rode kaart van Hans Zwakenberg na een uur spelen (en de hieruit voortvloeiende 1-1) was het een moeizame tocht richting het eindsignaal van de prima leidende referee Souhuwat.

Trainer Bert Vos was niet helemaal tevreden over het vertoonde spel van de afgelopen week tegen Gorecht en had zijn basis op 3 plaatsen aangepast . Één wijziging was overigens uit noodzaak, omdat Wouter Bloem, na de forse charge tegen hem in die laatste wedstrijd, te geblesseerd was om te kunnen spelen. Het afgelopen weekend (na de wedstrijd) is doelman Germen Bouwman papa geworden, waarvoor vanaf deze plek (nogmaals) van harte gefeliciteerd.

De wedstrijd kon onder prima omstandigheden worden gespeeld: het weer was prima en ook lag de grasmat er prima bij.

Winsum Be Quick 1 1 4

 Heinze Andringa draait goed voorbij zijn tegenstander (Foto: Albert Haaima)

Nadat onze gasten de eerste corner van de wedstrijd kregen, maar deze over alles en iedereen heen werd getrapt kregen wij een minuut later aan de andere kant een corner te nemen. Tim Hoff posteerde zich aan de rechterzijde achter de bal en trapte deze laag richting de eerste paal waar Marcel Pannekoek in kwam lopen. Na een slim overstapje van Marcel ging de bal voor het doel langs waar Rogier Krohne bij de 2e paal opdook en de bal in het gapende doel wist te trappen: 1 – 0 en eigenlijk de opening van een duel waarop je hoopt.

Winsum Be Quick 1 1 6

 De verdediging van Be Quick Dokkum is volledig verrast door het overstapje van Marcel Pannekoek. Rogier Krohne (nr 11) heeft weinig moeite om de bal bij de 2e paal binnen te schieten: 1 - 0  (Foto: Albert Haaima)

Het vervolg liep echter heel anders. Vier minuten later werd de Winsumer bijna verrast door een verre ingooi, maar die was zo ver dat de Dokkumer aanvaller de bal bij de achterlijn ook net niet meer binnen kon houden. Het spel zakte inmiddels weg naar een bedenkelijk niveau. De keren dat een bal naar een speler met hetzelfde shirt werd gespeelde waren op de vingers van één hand te tellen en voorzetten verdwenen bijna continue direct over de achterlijn. De keren dat het wel lukte was de afronding zeer pover.

Winsum Be Quick 1 1 45

 Doelman Germen Bouwman heeft weinig moeite om deze voorzet uit de lucht te plukken  (Foto: Albert Haaima)

Zo werd een vrije trap van Niels van Dalen door Marcel Pannekoek keurig terug gelegd op de inkomende Rogier Krohne, maar die raakte de bal helemaal verkeerd. Na zo’n 20 minuten opnieuw een vrije trap. Tim Hoff trapte de bal strak naar het hoofd van Heinze Andringa, maar in een kansrijke situatie kopte hij naast. Na zo’n 23 minuten spelen leek Winsum in de aanval te kunnen gaan, maar werd er zomaar gefloten nadat vlak buiten ons strafschopgebied Niels van Dalen in botsing was gekomen met een Dokkumer aanvaller. Scheidsrechter had kennelijk een overtreding gezien, want hij gaf Dokkum een vrije trap. De bal werd gevaarlijk getrapt achter de 2e paal getrapt, waar Ynte Koopal de bal mocht koppen maar ging de bal aan de buitenkant van de paal naast. Dat had anders kunnen aflopen.

Winsum Be Quick 1 1 16

 Hier ontstaat een hachelijke situatie waaruit Ynte Koopal (nr 4) de bal in kansrijke positie naast het doel weet te krijgen  (Foto: Albert Haaima)

Dat had ook anders kunnen aflopen. In de 25e minuut nam Marcel Pannekoek een vrije trap van Tim Hoff ineens vanuit de lucht op de pantoffel. Hier hadden we pech dat de bal, onderweg naar het doel, door een verdediger werd geblokt. De hieruit voortvloeiende corner werd uitverdedigd waarna onze gasten razendsnel Rudolf Banga over links weg stuurden. Banga ging goed door en kwam, vanaf de linkervleugel, alleen voor doelman Germen Bouwman, maar die wist het lage schot uit een niet makkelijke hoek goed te pakken. Hier zag onze defensie er even niet goed uit.

Winsum Be Quick 1 1 38

 Rogier Krohne wordt hier gestuit door een correcte sliding door Koen Blom  (Foto: Albert Haaima)

Na ruim een half uur spelen schoof laatste verdediger Koopal de bal zomaar in de voeten van Bauke Hoekstra. Bauke speelde Marcel aan op rechts en hoewel er veel ruimte was en Maikel Hoormann opdook voor het doel probeerde Marcel het zelf: naast.

Winsum Be Quick 1 1 52

 Hier wordt Rogier Krohne (liggend) kort op de huid gezeten door de Dokkumer defensie  (Foto: Albert Haaima)

In deze fase van de wedstrijd lukte er overigens helemaal niets meer. In een overtalsituatie met heel veel tijd en ruimte wordt een slordige pass gegeven, een verkeerde ingooi, een slordige pass in een uitzichtrijke situatie, slordig balverlies in de opbouw, eigenlijk ging alles fout wat er maar fout kon gaan. Vlak voor de pauze nog een hele wilde overtreding van Rudolf Banga op Marcel Pannekoek en die eerste kwam goed weg dat hij er geen kaart voor kreeg. Voor iedereen was het daarna goed dat het rustsignaal klonk.

In de 2e helft startten overigens twee ongewijzigde teams. Al in de 2e minuut gaven we te gemakkelijk een vrije trap weg. Die werd scherp voor het doel getrapt door Richard Kempenaar, maar Rogier Krohne kon de bal met het hoofd raken, waarna de hoge bal door Germen Bouwman kon worden gepakt. Een minuut later aan de andere kant eenzelfde situatie op eenzelfde positie. Maikel Hoormann werd laag aangespeeld en draaide handig weg bij Ynte Koopal  en werd vastgehouden. De vrije trap werd door Tim Hoff ineens richting het doel getrapt, maar doelman Eelke Kooistra wist het schot richting de kruising bij de 1e paal weg te boksen.

Winsum Be Quick 1 1 67

 Doelman Eelke Kooistra bokst de vrije trap van Tim Hoff uit het doel  (Foto: Albert Haaima)

In de 5e minuut een fatsoenlijke aanvalsopzet over rechts. Thomas Kauw stoomt op en speelt Roy Streppel in het centrum in de voeten aan. Roy verlengt de bal met een hakje op Marcel Pannekoek die de bal daarna prima teruglegt op de inkomende Bauke Hoekstra. Bauke raakte de bal echter helemaal verkeerd: weg kans. Hierna brak opnieuw een fase aan waarin onze ploeg ontzettend veel moeite had met balbezit, terwijl onze gasten wat beter begonnen te spelen.

Winsum Be Quick 1 1 89

 Germen Bouwman komt, maar Heinze Andringa kopt de bal weg  (Foto: Albert Haaima)

Na een kwartier spelen viel de 1 – 1 en die kwam niet helemaal uit de lucht vallen. Nadat een corner slecht werd weggewerkt werd de bal opnieuw voor het doel gebracht. De bal werd op doel gekopt via de grond en nadat twee mensen de bal hadden gemist kon Hans Zwakenberg de bal, op de doellijn staande, alleen nog via een handsbal keren.

Winsum Be Quick 1 1 100

De handsbal van Hans Zwakenberg is duidelijk  (Foto: Albert Haaima) 

De beslissing van de scheidsrechter was simpel en terecht: rood en een penalty. Die werd onberispelijk binnen geschoten door Rudolf Banga: 1 – 1.

Winsum Be Quick 1 1 107

 De penalty wordt binnen geschoten door Rudolf Banga voor de 1 - 1  (Foto: Albert Haaima)

Trainer Bert Vos probeerde zijn modderende ploeg nieuw leven in te blazen door een drietal wissels snel achter elkaar, maar het werd er niet heel veel beter van.  Vanaf dat moment was er nog maar één ploeg die voetbalde en dat waren onze gasten. Wij werden terug gedrukt en konden alleen maar tegenhouden. Zo draaide Jan Jaap de Boer van de gasten na ruim 20 minuten spelen veel te gemakkelijk weg tussen twee man en ging goed door richting de achterlijn. Zijn lage voorzet leek gevaarlijk te worden, maar Gerbrand de Boer was attent en trapte de bal corner.

Winsum Be Quick 1 1 112

 Ook hier pakt Germen Bouwman de bal, voordat Aldert Hietkamp gevaarlijk kan worden  (Foto: Albert Haaima)

Een minuut later ging Janco Wiersma goed door over links. Zijn voorzet was prima, maar de kopbal van verdediger Koen Blom ging naast. Twee minuten later leed Rogier Krohne (in onze defensie) te gemakkelijk balverlies. Ten koste van een gele kaart kon de Dokkumer aanval nog worden voorkomen. De vrije trap richting de 2e paal werd door Ynte Koopal hard op doel gekopt, maar Germen Bouwman pakte de bal prima. Na een half uur spelen inde 2e helft kwamen wij er voor het eerst weer uit. Tim Hoff speelde Rogier Krohne prima op rechts aan. Rogier stoomde op en kapte de bal goed naar binnen. Vlak buiten het zestienmetergebied haalde hij met links vol uit. Het lage schot richting de 2e paal werd overigens prima gepakt door goalie Eelke Kooistra.

Winsum Be Quick 1 1 143

 Na een goede actie van Rogier Krohne schiet hij op doel; doelman Kooistra weet het schot te keren  (Foto: Albert Haaima)

Twee minuten later leken we opnieuw gevaarlijk te worden. Na opnieuw een goeie pass van Tim op Rogier,  legde de laatste de bal nu terug op de inkomende Kay Bootsma. Diens schot ging voorlangs de goal. Een paar minuten later ontstond uit een scherp getrapte corner door Richard Kempenaar voor ons doel een hachelijke situatie waarin wij uiteindelijk de bal toch nog weg kregen.

Winsum Be Quick 1 1 178

 Kay Bootsma kapt zijn man handig uit  (Foto: Albert Haaima)

In de laatste fase van de wedstrijd kregen beide ploegen nog wat mogelijkheden (Dokkum meer dan wij), maar echt gevaarlijk werd het niet meer. Ballen gingen over of naast het doel, maar de allerlaatste situatie leverde nog wel wat gevaar op.

Winsum Be Quick 1 1 187

 Marcel Pannekoek in duel met Piet Raap  (Foto: Albert Haaima)

Verdediger Aron Beintema stoomde over rechts op, maar wist uiteindelijk slechts een corner te veroveren. De corner werd door Richard Kempenaar gevaarlijk voor het doel getrapt, maar gelukkig was doelman Germen zeer attent  door de bal te pakken voordat het echt gevaarlijk werd. Hierna floot  scheidsrechter Pascal Souhuwat deze zeer matige wedstrijd naar het einde.

Eigenlijk zat er vanmiddag niet meer dan een punt in. We hebben wel mogelijkheden gehad, maar dat geldt zeker ook voor onze tegenstander. Beide ploegen hadden kunnen winnen. Nadat wij in een ondertalsituatie kwamen was er eigenlijk maar één ploeg meer die voetbalde. Wij loerden nog op een countertje en hadden daarin ook nog wel mogelijkheden. Een gelijkspel lijkt mij dan ook min of meer een terechte uitslag al zal onze tegenstander waarschijnlijk vinden dat zij punten hebben laten liggen.

Komende zaterdag spelen we in en tegen Balk. Ook geen tegenstander waarin er makkelijk punten kunnen worden gepakt. Dan zal het spel echt beter moeten dan vandaag. We hebben er de spelers voor en ik zou dan ook willen eindigen met: laten we het zaterdag dan maar gewoon laten zien!

Winsum 1  -  Be Quick Dokkum 1                             1 – 1 (1 – 0)

06.

1 – 0

Rogier Krohne

60.

1 – 1

Rudolf Banga (p)

     

 

Scheidsrechter: De heer Pascal Souhuwat uit Eelderwolde

Geel: Marcel van der Meulen (BQ Dokkum) en Heinze Andringa en Rogier Krohne (Winsum)

Rood: Hans Zwakenberg (Winsum)

 

Opstelling Winsum

Doel:  Germen Bouwman

Achter: Thomas Kauw,  Hans Zwakenberg, Niels van Dalen, Heinze Andringa

Midden:  Bauke Hoekstra (63. Gerbrand de Boer), Roy Streppel (66. Kay Bootsma), Tim Hoff

Voor:  Maikel Hoormann (62. Flaviou Fatima), Rogier Krohne, Marcel Pannekoek

 

Opstelling: Be Quick Dokkum

Doel:  Eelke Kooistra

Achter: Aron Beintema, Koen Blom, Ynte Koopal, Marcel van der Meulen

Midden: Aldert Hietkamp, Piet Raap, Richard Kempenaar

Voor: Rudolf Banga, Jan Jaap de Boer, Janco Wiersma

 

HS