Onze hoofdmacht speelde vanmiddag de thuiswedstrijd tegen het Groninger Oranje Nassau. Hoewel de Groningers zelf niet geheel tevreden op de competitiestart terug kijken (het team heeft de ambitie om het weer een niveau hoger te proberen) stonden ze, voor de wedstrijd, toch met 3 punten meer op de ranglijst. Zelf zijn we redelijk content over het behaalde aantal punten, maar kan het spel wel beter. Dat heeft deels te maken met het aantal absenten. Vanmiddag keerden Hans Zwakenberg, Rogier Krohne, Roy Streppel en Kay Bootsma terug in de basis, maar dat had deels te maken met de afwezigheid nu van Thomas Kauw (forse charge afgelopen zaterdag) en Niels van Dalen. Trainer Erwin Heerlijn van Oranje Nassau had te maken met 3 afwezigen wegens blessures: Ruud Grol, Erolind Derguti (familie-omstandigheden)en Ruendel Martina.

Om iets na half drie, en onder prima weersomstandigheden  floot scheidsrechter Rutger Werkhoven (die vandaag een goede wedstrijd floot) voor de eerste keer. Het waren onze jongens die het initiatief in de wedstrijd namen. Al in de 2e minuut ging Rogier Krohne over rechts goed door en wilde een lage voorzet achter de defensie langs geven op de bij de 2e paal inkomende Kay Bootsma, maar centrale verdediger Fredrik Specken kon de bal nog net corner trappen.

winsum Oranje Nassau 0 1 12

 De voorzet van de niet zichtbare Rogier Krohne bereikt Kay Bootsma net niet (Foto: Albert Haaima)

Een paar minuten later stuurde Tim Hoff José Bello over links met een passje binnendoor weg. De voorzet van José viel achter het doel. Twee minuten later lanceerde Flaviou Fatima zichzelf langs de linkerzijlijn. De ON-ers Walid Barhouss en Frederik Specken zagen het gevaar en tackelden beide zowel elkaar als ook Flaviou. Alle drie spelers leken door te kunnen, maar wat later moest Frederik Specken zich toch laten vervangen. In deze fase van de wedstrijd leek ON zich wat terug te trekken, om zodoende wat meer ruimte te creëren voor zich zelf. Na ruim een kwartier spelen een (te) stevige charge van Rhobin Brander op de middenlijn tegen Tim Hoff, maar scheidsrechter Werkhoven was mild en volstond met een reprimande. In de 19e minuut stoomde Rogier Krohne op vanaf de eigen helft over rechts. Hij passte prima naar links waar Tim Hoff zich goed vrij liep. Tim controleerde de bal en haalde vol uit…. als een streep vloog de bal, half hoog, via de verre paal in het doel: 1 – 0.

winsum Oranje Nassau 0 1 32

 Tim Hoff heeft zojuist afgedrukt voor de 1 - 0; doelman Erwin Heidekamp was te laat om de goal te voorkomen  (Foto: Albert Haaima)

Een mooie goal en ook een mooie opsteker in de wedstrijd. Een paar minuten later speelde Rogier Krohne zich handig vrij en stuurde José Bello over links goed weg. Met wat mensen voor het doel waren er mogelijkheden, maar opnieuw viel de voorzet niet goed. In de 25e minuut hield Gerbrand de Boer de bal bij onze eigen cornervlag net binnen, maar kon de bal daarna niet goed wegwerken. De bal werd opgepikt door Ali Hussein Jaffar die direct spits Mitchell Schievels aanspeelde in het zestienmetergebied. Die speelde zich goed vrij en haalde in kansrijke positie uit…… recht in de handen van doelman Germen Bouwman. Daar kwamen we goed weg. Iets later een onoverzichtelijke situatie voor het Winsumer doel, waarbij wij de bal maar niet weg kregen.

winsum Oranje Nassau 0 1 36

 Doelman Germen Bouwman speelde vandaag een sterke wedstrijd  (Foto: Albert Haaima)

 Na een kluts schreeuwde ON om hands en dus een strafschop, maar niemand van het arbitrale trio had dit geconstateerd en dus werd er doorgespeeld. Na een klein half uur spelen won de grote en sterke Mitchell Schievels een fysiek duel van Marcel Pannekoek. Schievels speelde zich vrij en kwam alleen voor doelman Bouwman. Die keerde het harde lage schot prima met de voet en voorkwam de gelijkmaker. In deze fase werden wij flink terug gedrongen en kwamen we er nog maar amper uit.

winsum Oranje Nassau 0 1 52

 José Bello wilde de bal op doel koppen ,maar raakt de bal niet optimaal  (Foto: Albert Haaima)

 Toch kwam er vanuit een snelle omschakeling de bal op rechts bij José Bello. Die kapte goed naar binnen en gaf een prima indraaiende voorzet richting de 2e paal waar Rogier Krohne de bal prima binnen schoot. Winsum dacht aan een 2 – 0 voorsprong, maar referee Werkhoven had, terecht, een overtreding gezien van Heinze Andringa op Joël Wagenaar, waardoor deze treffer werd geannuleerd.

winsum Oranje Nassau 0 1 48

 Rogier Krohne scoort weliswaar de 2 - 0, maar de goal zal worden geannuleerd, omdat ergens anders in het zestienmetergebied een overtreding is gemaakt  (Foto: Albert Haaima)

Ondertussen bleef spits Schievels zijn kwaliteiten etaleren. In de 38e minuut werd hij met een hoge bal aangespeeld. Hij controleerde de bal prima me de borst en haalde ineens uit de lucht uit. De trap in de verre hoek werd prima gepakt door Germen Bouwman.

winsum Oranje Nassau 0 1 59

 Doelman Germen Bouwman pakt het schot van Mitchell Schievels (links op de grond)  (Foto: Albert Haaima)

Twee minuten later ging Jermo Verbeek prima door over rechts. Ook de voorzet was prima, maar de kopbal van de goede timende Mitchell Schievels ging in kansrijke situatie net over de goal. Ook daar kwamen we goed weg. Vlak voor de pauze zetten Roy Streppel en Gerbrand de Boer goed druk op Tyson dos Santos bij de ON-opbouw. Gerbrand ging er vandoor, maar werd middels een overtreding op zo’n 20 meter van het ON-doel gestuit. Rogier Krohne achter de bal. De trap naar de 1e paal, met een vervelende stuit, werd echter prima gekeerd door de attente doelman Erwin Heidekamp.

winsum Oranje Nassau 0 1 70

 Doelman Erwin Heidekamp pakt de vrije trap van Rogier Krohne bij de 1e paal  (Foto: Albert Haaima)

Hierna brak de rust aan met een 1 – 0 voorsprong, maar was wel duidelijk dat die stand ook andersom had kunnen zijn.

Na de pauze startten beide ploegen met dezelfde mannen. Onze gasten pikten de draad direct weer op en zetten flink druk op onze ploeg. De laag aangespeelde Mitchell Schievels trok 2 mensen naar zich toe en legde toen breed op de inkomende Jermo Verbeek. Die haalde ineens vol uit, maar het schot ging langs de buitenkant van de 1e paal: naast. Wij werden terug gedrukt, maar in de omschakeling ontstonden wel wat mogelijkheden. Zo kregen we in de 50e minuut een corner te nemen vanaf links. De trap van Tim Hoff was prima, maar de kopbal van Marcel Pannekoek eindigde precies in de handen van keeper Heidekamp.

winsum Oranje Nassau 0 1 76

 Na een scherpe voorzet vanaf rechts door Jermo Verbeek tikt Germen Bouwman de bal bij de 1e paal corner  (Foto: Albert Haaima) 

Na een klein uur spelen stoomde Tyson dos Santos sterk op door het centrum. Hij speelde de bal op de vanaf links naar binnen sprintende Dennis Molema. Molema ging, binnen het zestienmetergebied, na een schouderduwtje direct naar het gras, en het leek een terechte beslissing van referee Werkhoven om daar geen consequenties aan te verbinden. Een paar minuten later veroverde José Bello de bal goed op het middenveld. Hij speelde Rogier Krohne aan die daarna de diepgaande Kay Bootsma wilde aanspelen, maar die bal was net te hard, waardoor deze mogelijkheid geen kans werd.

winsum Oranje Nassau 0 1 95

 Jongeling Gerbrand de Boer in duel met Walid Barhouss  (Foto: Albert Haaima)

In deze fase van de wedstrijd werd onze ploeg wat slordiger. De druk nam toe, waardoor de passing onnauwkeuriger werd. Na ruim een uur spelen gleed Hans Zwakenberg in het linker verdedigingsblok uit, waardoor Jermo Verbeek veel tijd kreeg om een goede voorzet te geven. De voorzet was perfect, maar wederom toonde spits Schievels aan niet helemaal scherp te zijn. De kopbal in kansrijke positie ging naast.

winsum Oranje Nassau 0 1 109

 De kopbal van Mitchell Schievels (nr 9) gaat juist voorlangs de goal  (Foto: Albert Haaima)

Een minuut later stuurde David Voigt de opkomende Ali Hussein Jaffar over links diep. De voorzet richting de 2e paal was prima, maar de tegendraadse kopbal van Jermo Verbeek ging juist voorlangs het doel. Zo kregen onze gasten zeker kansen, maar gingen ze er slordig mee om. Aan de andere kan verraste José Bello de ON-defensie met een verre ingooi. Rogier Krohne controleerde de bal met de borst en haalde vanuit de draai vol uit…. en had pech dat de bal werd geblokt door eigen speler Kay Bootsma. Een paar minuten later leed de ON-defensie slordig balverlies. Rogier Krohne ging er direct vandoor. Hij passeerde de eerste man simpel, maar bij de 2e man mislukte de passeeractie half: wel een corner, zo leek het, maar de scheidsrechter besloot tot het geven van een vrije trap aan onze gasten. Dat werd door deze verslaggever niet helemaal begrepen.

winsum Oranje Nassau 0 1 125

 Marcel Pannekoek speelde een sterke wedstrijd; hier schakelt hij zich in de opbouw  (Foto: Albert Haaima)

Onze ploeg werd ondertussen steeds verder terug gedrukt. Na een half uur spelen in de 2e helft wilde Hans Zwakenberg de bal met het lichaam stoppen, maar dat mislukte jammerlijk. Tyson dos Santos in balbezit en ging op rechts goed door richting de achterlijn. De voorzet op spits Schievels werd door de centraal achterin, en prima, spelende Marcel Pannekoek net geraakt, waardoor de bal voorlangs het doel ging en door niemand kon worden gehaald.

winsum Oranje Nassau 0 1 158

 Doelman Germen Bouwman is attent, voordat de hoog springende Mitchell Schievels gevaarlijk kan worden  (Foto: Albert Haaima)

Na ruim 80 minuten spelen eindelijk weer een tegenaanval. Invaller Bauke Hoekstra stoomde over rechts goed op en verlegde de bal prima op de op links opduikende Rogier Krohne. Die legde de bal prima terug op de inkomende Kay Bootsma. Die haalde van net buiten het strafschopgebied vol uit…… de bal werd onderweg geraakt door een verdediger en viel daarna precies in de handen van doelman Heidekamp. Hierna werd een corner van Tim Hoff nog door Kay Bootsma ineens op de pantoffel genomen: over.

winsum Oranje Nassau 0 1 177

 Het was vandaag hard werken voor onze ploeg; hier matchwinner Tim Hoff in duel (Foto: Albert Haaima)

De laatste kans in de wedstrijd was voor onze gasten. Nadat goalie Germen Bouwman eerst nog een voorzet prima had gepakt voor het kopgrage hoofd van Mitchell Schievels, werd een uitverdedigde bal vanuit de Winsumer defensie ineens op de pantoffel genomen door David Voigt. Het harde en lage schot kon door Germen Bouwman met de voet worden gekeerd. Dat was een belangrijke redding. Scheidsrechter Werkhoven liet nog bijna 6 minuten extra doorspelen, maar echte kansen ontstonden er niet meer.

Onze gasten waren gedurende de wedstrijd, maar vooral in de 2e helft, meer in balbezit en hebben ook zeker kansen gehad op goals. Kregen we in de wedstrijd van de vorige week tegen Balk eigenlijk wat te weinig, nu kregen we misschien wat teveel. Een gelijkspel was een eerlijker resultaat geweest, maar zo werkt het niet in de sport. Het draait bij voetbal simpelweg om het aantal gemaakte goals en daarin waren wij vanmiddag effectiever dan onze opponent.

Hele mooie punten dus tegen een goede tegenstander. Komende zaterdag spelen we de bekerwedstrijd uit de 1e bekerronde in Bellingwolde tegen de plaatselijke zondag-derdeklasser. De ploeg staat in de middenmoot van de 3e klasse B. Dit is overigens geenszins reden om deze wedstrijd te licht op te vatten. Daar zijn we eerder al behoorlijk mee op de koffie gekomen. De aanvangstijd van de wedstrijd is 17:00 uur.

Winsum 1  -  Oranje Nassau 1                  1 – 0 (1 – 0)

19.

1 – 0

Tim Hoff

     

 

Scheidsrechter: De heer Rutger Werkhoven uit Drachten

Geel:  Frederik Specken, Rhobin Brander en Thijs van der Meulen (Oranje Nassau) en Flaviou Fatima (Winsum)

Rood: -

 

Opstelling Winsum

Doel:  Germen Bouwman

Achter: Heinze Andringa, Hans Zwakenberg, Marcel Pannekoek, Flaviou Fatima

Midden:  Roy Streppel, Tim Hoff, José Bello

Voor:  Gerbrand de Boer (76. Bauke Hoekstra), Rogier Krohne, Kay Bootsma (86. Maikel Hoormann)

 

Opstelling: Oranje Nassau

Doel:  Erwin Heidekamp

Achter: Walid Barhouss, Frederik Specken (35. Kevin Brander), Joël Wagenaar, Ali Hussein Jaffar (71. Thijs van der Meulen)

Midden: Rhobin Brander (83. Fokko Kronemeijer), Tyson dos Santos, David Voigt

Voor: Jermo Verbeek, Mitchell Schievels, Dennis Molema

 

HS