Vanmiddag speelde onze hoofdmacht de uitwedstrijd in Harlingen op het Oostersportpark tegen de ZaterdagMiddag VoetbalVereniging Zeerobben. Onze gastheren, onder leiding van trainer Arjen Postma, haalden pas hun eerste competitie-overwinning op 27 oktober. De puntjes werden daarna wel binnen gesprokkeld, maar het was wisselvallig. Een veel te fors uitgevallen nederlaag tegen d’Olde Veste (8-0) werd afgewisseld met overwinningen tegen Be Quick Dokkum, vvGroningen en Gorecht. Toch lijkt de ploeg op weg naar boven. Onze eigen ploeg presteert naar vermogen, al zou het voetbal bij vlagen wel wat beter mogen.

Vanmiddag werd deze wedstrijd in december pas om 15:00 uur gepland en dat is, met de schemerlampen rondom het veld, gewoon veel te laat. Het was onze ploeg die het initiatief in de wedstrijd nam. Na een minuut of 5 spelen speelde Heinze Andringa Wouter Bloem in het centrum laag aan. Wouter controleerde de bal, kapt naar binnen en schiet van net buiten het strafschopgebied hard op doel: het schot wordt iets gekraakt door een verdediger en valt daarna precies in de handen van de ervaren doelman Jacob de Vries.

Harlingen Winsum 2 2 7

Doelman Jacob de Vries weet deze voorzet te plukken voordat Maikel Hoormann gevaarlijk kan worden (Foto: Albert Haaima)

In de 12e minuut kwam Thomas Kauw goed over rechts door. Hij kwam schuin voor het doel alleen voor de doelman. Het schot in de verre hoek werd met één handje gekeerd door de doelman, maar er was niemand meegelopen om de bal in het doel te tikken. Een minuut later zette Wouter Bloem Thomas met een mooi passje binnendoor opnieuw alleen voor de keeper. Nu werd Thomas net op het moment dat hij schoot van achteren geraakt. De bal eindigde nog wel in de handen van de keeper. Heel Winsum wachtte op een fluitsignaal van de referee voor de overtreding, dat echter niet kwam. Wij waren duidelijk de bovenliggende partij en de thuisploeg was nog maar amper over de middenlijn geweest. Laat staan dat het voor het doel is gekomen.

Harlingen Winsum 2 2 20

 Een sprintduel tussen bijna-veteraan Jacob de Vries en jongeling Tim Hoff: de doelman is eerder bij de bal  (Foto: Albert Haaima)

In de 23e minuut maakte Roy Streppel een ongelukkige handsbal op zo’n 25 meter van ons doel. Kristian Feenstra trapte de bal in het zestienmetergebied en Hans Zwakenberg dacht de bal simpel te kunnen wegwerken, maar raakte de bal helemaal verkeerd. De bal ging hoog en viel eigenlijk precies voor onze doellat naar beneden. Germen wist de bal corner te tikken. De corner vanaf rechts werd strak voor het doel getrapt en viel precies voor de voeten van spits Patrick Amels die van dichtbij ineens uithaalde: de bal vloog over het doel. Daar kwamen we goed weg.

Harlingen Winsum 2 2 49

 Patrick Amels schiet de bal van dichtbij over het Winsumer doel  (Foto: Albert Haaima)

Twee minuten later was het aan de andere kant wel raak. Heinze Andringa stoomde over rechts op en kapte de bal daarna naar binnen en gaf een strakke indraaiende voorzet met links. Rogier Krohne was attent en verlengde de bal prima in de lange hoek: 0 – 1.

Harlingen Winsum 2 2 53

 Rogier Krohne scoort hier de 0 - 1 uit de voorzet van Heinze Andringa. Verdediger Brent de Groot komt te laat en doelman de Vries is kansloos  (Foto: Albert Haaima)

Twee minuten later voor ons doel opnieuw gevaar. Een vrije trap werd hoog in het zestienmetergebied getrapt door Kristian Feenstra. Nu kon Heinze Andringa de bal wegwerken, maar ook hij raakte de bal verkeerd en opnieuw viel de hoge bal juist voor onze lat naar beneden en opnieuw wist Germen de bal corner te stompen. De corner werd teruggelegd naar de hoek van het zestienmetergebied waar Dylan Drent goed in kwam. Die haalde ineens hard en laag uit, maar Germen Bouwman wist het schot met de voet te keren. De bal valt binnen het doelgebied precies voor de voeten van Jordy Torenbeek. Die schiet van dichtbij, maar opnieuw weet Germen Bouwman het schot te keren. Dat was opnieuw een grote kans voor de gastheren.

Harlingen Winsum 2 2 70

 Doelman Germen Bouwman stopt het harde schot van Dylan Drent met zijn been  (Foto: Albert Haaima)

 

Harlingen Winsum 2 2 77

 De bal valt voor de voeten van Jordy Torenbeek die de kans van dichtbij niet weet te verzilveren. Germen Bouwman, beste man aan onze zijde, stopt de poging  (Foto: Albert Haaima)

Vanaf dit moment kregen zij door dat er wat te halen was vanmiddag. Onze ploeg leek iets minder scherp te worden en de gastheren zetten een tandje bij. Na een half uur spelen mocht de goed spelende Dylan Drent vanaf rechts zo langs ons verdedigingsblok lopen en kwam alleen voor goalie Germen Bouwman. De snelle rechterspits probeerde het hoog in de verre hoek, maar Germen kreeg er nog net een handje tegen aan: corner. De corner eindigde precies op het hoofd van de inkomende Jordy Torenbeek, maar diens kopbal ging ver naast. Het wedstrijdbeeld kantelde.

Harlingen Winsum 2 2 93

 Marcel Pannekoek heeft een voorzet doorgekopt, maar de bal eindigt niet bij Rogier Krohne, maar in de handen van doelman Jacob de Vries  (Foto: Albert Haaima)

Het waren nu de gastheren die het initiatief hadden en wij moesten ons beperken tot wat uitvallen. In de 34e minuut verloor Rogier Krohne de bal te simpel op het middenveld. Met de gedachte dat er een overtreding gepleegd zou zijn en er een fluitsignaal zou volgen (dat niet kwam) mocht Albert Beuker zo maar doorlopen en die speelde de diepgaande Kristian Feenstra aan. Die kwam alleen voor Germen Bouwman. Feenstra passeerde de doelman, maar werd wel ver naar buiten gedwongen, maar hij wist de bal toch nog in het lege doel te trappen: 1 – 1 en op dat moment zeker niet onverdiend.

Harlingen Winsum 2 2 99

 De niet zichtbare Kristian Feenstra weet de bal uit een moeilijke hoek toch in het doel te schieten voor de 1 - 1. Hans Zwakenberg kan dat met een sliding ook niet meer voorkomen  (Foto: Albert Haaima)

 In de 38e minuut werd een scherpe voorzet van Dylan Drent achter de defensie langs corner gegleden door Hans Zwakenberg. De corner werd prima op het hoofd gelegd van Jordy Torenbeek. Nu werd de kopbal door Thomas Kauw bij de 2e paal voor de doellijn weggewerkt. Bij een uitval probeerde Rogier Krohne het nog met een geplaatst schot, maar dat ging net langs de kruising van de 1e paal naast. Vlak voor de pauze stak uitblinker aan Harlingse kant Kristian Feenstra de snelle Dylan Drent prima weg over rechts (al moet worden gezegd dat dit er verdedigend ook niet geweldig uit zag). Drent kwam alleen voor Germen Bouwman, en de doelman wist het schot met de voet uitstekend te blokkeren. Drent kwam opnieuw in balbezit en gaf nu een voorzet welke Germen rustig kon vangen.

Harlingen Winsum 2 2 144

 Germen Bouwman blokkeert het schot van Dylan Drent met de voet en voorkomt een achterstand  (Foto: Albert Haaima)

Zo brak de rust aan met een 1 – 1 stand en daar mochten wij het meest tevreden over zijn.

Na de pauze kwamen 2 ongewijzigde ploegen terug. Wij kwamen goed terug uit de kleedkamer. In de 47e minuut gaf Heinze Andringa een prima crosspass naar links waar Wouter Bloem de bal controleerde, over links diep ging en daarna terug legde op Rogier Krohne. Die wilde ineens vol uithalen, maar raakte de bal maar half. De bal kwam in de voeten van Maikel Hoormann die ver in het zestienmetergebied stond met twee mannen in zijn rug. Maikel schermde de bal goed af. Gebruikte de lange Pieter Westra als as en schoot de bal van dichtbij prima in de lange hoek langs de kansloze Jacob de Vries voor de 1 – 2. Dat was de gewenste goal. 

Harlingen Winsum 2 2 166

 Hier wordt doelman Jacob de Vries gepasseerd door Maikel Hoormann voor de 1 - 2. Helaas is de kwaliteit van de foto's na de pauze, door het ontbreken van voldoende licht, slecht.  (Foto: Albert Haaima)

Een minuut later een verre pass in het zestienmetergebied van de gastheren. Thomas Kauw kopt de bal gecontroleerd voor het doel van Zeerobben, waar Roy Streppel de bal precies op het voorhoofd kracht: de kopbal vanuit een kansrijke situatie gaat echter over het doel. De wedstrijd werd opener. Voor beide doelen ontstonden mogelijkheden en kansen. Zo schoot Dylan Drent de bal na een goede actie hard in de handen van Germen Bouwman, maar kreeg ook Wouter Bloem een behoorlijke kans. In de 55e minuut speelde Thomas Kauw Maikel Hoormann laag aan in het zestienmetergebied. Maikel schermde de bal goed af en gaf prima af op Wouter Bloem. Van de zestienmeterlijn haalde Wouter vol uit: recht in de handen van keeper de Vries. Ook spits Patrick Amels van de gastheren kreeg nog een kans na een langlopende aanval. De spits kwam vanaf links, kapte goed naar binnen en haalde met rechts vol uit: recht in de handen van Germen Bouwman.

Harlingen Winsum 2 2 208

 Maikel Hoormann in duel met Godert Attema  (Foto: Albert Haaima)

 In de 61e minuut was het wel raak, maar wel na een curieus moment van referee Wenneker. Nadat Kristian Feenstra veel te gemakkelijk door het centrum langs 3 man mocht opstomen vanaf het middenveld, werd hij door Heinze Andringa gestopt. Scheidsrechter Wenneker liep op 5 meter afstand en besliste dat de overtreding een meter buiten het zestienmetergebied had plaats gevonden. De assistent, die op veel grotere afstand stond kwam echter het veld inlopen en gaf aan dat de overtreding binnen de lijnen was gepleegd. Hierop besloot de referee de bal op de stip te leggen. Kristian Feenstra had weinig moeite om de bal tegen de touwen te werken en dit kadootje maar snel uit te pakken voor de 2 – 2.

Harlingen Winsum 2 2 221

 Nr 10 Kristian Feenstra schiet de penalty achter Germen Bouwman voor de 2 - 2  (Foto: Albert Haaima)

Dezelfde assistent trok even later opnieuw de aandacht toen hij vlagde voor buitenspel na een ingooi…….ja, het is fantastisch dat er KNVB-assistenten zijn, maar aan het niveau mag hier en daar nog wel worden geschaaft. De thuisploeg wilde nog meer en zette nog meer druk. Het spel aan onze zijde werd steeds slordiger. Trainer Bert Vos probeerde de ploeg nog wat nieuwe impulsen te geven, maar veel impact had dit niet. Integendeel, door slordig spel speelden wij ons zelf helemaal uit en de tegenstander juist in de wedstrijd. Na ruim een uur spelen ontstond er een licht opstootje tussen Maikel Hoormann en centrale verdediger  Jordy Torenbeek in het Harlinger zestienmetergebied zonder dat er een bal in de buurt was. Op een gegeven moment ging Maikel tegen het gras en klonk een fluitsignaal van referee Wenneker. Hoewel het gros van de aanwezigen een strafschop verwachtte, besloot de referee beide kemphanen geel te geven en de vrije trap te geven aan de thuisploeg. Tja….  In de 67e minuut werd de thuisploeg gevaarlijk nadat Dylan Drent over rechts prima door ging. Hij gaf een lage voorzet achter de defensie langs die door de inkomende Higo da Silva, alleen voor doelman Germen Bouwman en van dichtbij, kon worden afgerond, maar de Harlinger spits miste de bal volledig. Daar kwamen we goed weg. In de 73e minuut een vreemde situatie. Marcel Pannekoek kreeg in de luchtduel een beuk van achteren en ging tegen het gras. Winsum trapte de bal uit voor een blessurebehandeling. Het balbezit werd echter niet teruggegeven, maar Yander Zandbergen ging er juist met de bal vandoor en probeerde Germen Bouwman met een goed schot in de lange hoek te passeren. Gelukkig kreeg Germen er, bij deze toch niet erg sportieve actie, nog net een handje tegenaan: corner. In de 81e minuut kregen wij nog een grote kans. Marcel Pannekoek trapte de bal ver naar invaller Reinder Haaksema. Reinder kopte de bal ineens breed op Wouter Bloem, die direct de diepgaande Reinder weer aanspeelde. Reinder kwam alleen voor de doelman en passeerde de goalie met een balletje met de buitenkant voet, maar de trap was niet hard genoeg waardoor verdediger Pieter Westra de bal nog kon achterhalen en deze net voor de doellijn weg kon trappen. De bal kon opnieuw worden voorgebracht waarna Rogier Krohne laag inschoot. Doelman de Vries stond op het verkeerde been, maar wist de bal toch nog met een voetje te beroeren en zo ging ook deze mogelijkheid in rook op. De ruimtes voor beide doelen werden in de eindfase steeds groter. Wij kregen nog een kans voor invaller Kay Bootsma uit een prima voorzet van Rogier Krohne, maar de kopbal van Kay ging via het hoofd van een Zeerobben-verdediger over het doel. En gepruts in de Winsum-defensie bood invaller David van de Pol nog een kans, maar Marcel Pannekoek wist het gevaar met een sliding te bezweren.

Zo eindigde de wedstrijd in een 2 – 2 stand. Beide ploegen hadden mogelijkheden voor de winst. Aan de andere kant hadden beide ploegen ook kunnen verliezen en zullen beide ploegen dan ook niet geheel ontevreden zijn over de uitslag. Komende zaterdag spelen we de thuiswedstrijd tegen Broekster Boys. De aanvangstijd is 14:00 uur.

Zmvv Zeerobben   -   Winsum 1                               2 – 2 (1 – 1)

25.

0 – 1

Rogier Krohne

34.

1 – 1

Kristian Feenstra

47.

1 – 2

Maikel Hoormann

61.

2 – 2

Kristian Feenstra (p)

     

 

Scheidsrechter: De heer Nick Wenneker uit Vorden

Geel:  Jordy Torenbeek en Higor da Silva (Zeerobben) en Thomas Kauw, Germen Bouwman, Maikel Hoormann en Kay Bootsma (Winsum)

Rood: -

 

Opstelling: Zeerobben

Doel:  Jacob de Vries

Achter: Brent de Groot, Pieter Westra, Jordy Torenbeek, Godert Attema

Midden: Albert Beuker, Kristian Feenstra, Yander Zandbergen (82. Julian Zeinstra)

Voor: Dylan Drent, Patrick Amels, Higor da Silva (73. David van der Pol)

 

Opstelling Winsum

Doel:  Germen Bouwman

Achter: Heinze Andringa, Hans Zwakenberg, Marcel Pannekoek, José Bello

Midden:  Thomas Kauw (76. Kay Bootsma), Roy Streppel, Tim Hoff

Voor:  Wouter Bloem (84. Bauke Hoekstra), Maikel Hoormann (73. Reinder Haaksema), Rogier Krohne

  

HS