Vanmiddag speelde onze hoofdmacht de thuiswedstrijd tegen de Broekster Boys uit Damwoude. De Boys hadden een moeilijke start gehad dit seizoen, maar de laatste wedstrijden werden er verrassende resultaten geboekt. Zo werden de laatste 2 competitiewedstrijden tegen HZVV en Balk met resp. 1-2 en 3-0 gewonnen. Trainer Patrick leek de zaak dus op de rit te hebben gekregen om de ploeg nu in deze klasse te behouden. Zelf doen we het zeker niet onaardig. We draaien prima mee in de subtop en hoeven eigenlijk niet meer naar onderen te kijken. Nee, dat is in deze fase van het seizoen wel eens anders geweest… Vanmiddag waren de speelomstandigheden overigens niet optimaal. Een nog wel redelijk te bespelen veld, met hier en daar door de vele regen wat gladde plekken, maar vooral een hele vervelende en koude wind die recht over het veld blies.

Vanmiddag kon om 1 minuut over twee worden afgetrapt onder leiding van scheidsrechter René Boer, die op mij een uitstekende indruk maakte. Hij liet voetballen waar het kon, floot wanneer het moest en had geen enkele kaart nodig om de orde te handhaven en dat mogen beide ploegen ook als een compliment opvatten: er werd sportief gestreden om de punten.

De eerste 45 minuten waren duidelijk voor ons. Met goed voetbal werden de nodige kansen gecreëerd. De eerste mogelijkheid ontstond toen Wouter Bloem de offensieve linksachter José Bello prima langs de zijlijn diep stuurde. José liep door naar de achterlijn en gaf de bal laag en hard richting de eerste paal waar Wouter opdook. De pass was net te scherp waardoor Wouter de bal net niet kon halen.

Winsum Broeksterboys 3 1 32

 Wouter Bloem timede beter en springt hoger dan opponent Kas Huizenga (Foto: Albert Haaima)

Drie minuten later een echte kans. Na een vlotte combinatie op links tussen Tim Hoff-Wouter Bloem-Tim Hoff gaf de laatste een voorzet richting de 2e paal, waar de bal in de voeten viel van Rogier Krohne. Die kon van net buiten het doelgebied in kansrijke positie uithalen, maar deed dat iets te ingehouden, want het schot met buitenkant rechts passeerde weliswaar doelman Jakko Veldstra, maar Kas Huizenga wist de bal op de doellijn te keren.

Winsum Broeksterboys 3 1 90

 Hier kopt Wouter de bal richting spits Maikel Hoormann (rechts), maar de bal zal net niet goed vallen  (Foto: Albert Haaima)

Onze gasten werden voor het eerst dreigend na een corner vanaf links door Riemer Doornbos. Verdediger Kas Huizenga kwam goed inlopen, maar wist de strakke bal net niet met het hoofd te raken. Vijf minuten later was het aan de andere kant wel raak. Roy Streppel gaf een dieptepass op  Maikel Hoormann. Verdediger Andries Dijkstra kon de bal nog wel raken, maar deze geen richting geven. De bal viel precies voor de voeten van Rogier Krohne en die was nu wel resoluut en schoot de bal gedecideerd in de lange hoek: 1 – 0.

Winsum Broeksterboys 3 1 38

 De niet zichtbare Rogier Krohne heeft zojuist hard en zuiver uitgehaald. De bal is onderweg voor de 1 - 0. Doelman Veldstra is kansloos  (Foto: Albert Haaima)

Twee minuten later werd het nog mooier. Tim Hoff speelde Rogier Krohne aan op rechts. Die dreigde buitenom te gaan, maar gaf de bal prima terug op Wouter Bloem. Wouter kapte op de rand van het zestienmetergebied zijn tegenstander uit en haalde met links hard en laag uit: de bal vloog langs de verraste doelman Jakko Veldstra in de lange hoek voor de 2 – 0. Dat ging wel erg gemakkelijk.

Winsum Broeksterboys 3 1 61

 Wouter Bloem (nr 10) heeft zojuist uitgehaald en passeert doelman Jakko Veldstra in de lange hoek voor de 2 - 0  (Foto: Albert Haaima)

Twee minuten later kwamen onze gasten echter al weer dichterbij. Omer Dahir speelde de bal op rechts naar Hedgar Hoekstra die op dat moment te veel ruimte kreeg. Die ruimte benutte de goed spelende rechterspits uitstekend. Hij kapte de bal netjes buitenom en schoot hard en laag in de verre hoek voor de aansluitingstreffer: 2 – 1. Ook dit ging veel te gemakkelijk.

Winsum Broeksterboys 3 1 66

 Hedgar Hoekstra (nr 11) heeft zojuist doelman Germen Bouwman in de lange hoek gepasseerd met de aansluitingstreffer: 2 - 1. Ook Hans Zwakenberg (op de grond) kon dat niet meer voorkomen  (Foto: Albert Haaima)

De tegengoal had overigens geen gevolgen voor het spel. Wij hadden vanaf het begin het initiatief (ook al speelden we tegen de wind in) en dat bleef het geval. Een paar minuten na de tegengoal stuurde Wouter José opnieuw over links weg. De voorzet kon door Rogier Krohne net niet worden afgerond, maar hij pikte de bal wel op rechts op en legde de bal terug op Hans Zwakenberg. Die haalde van net buiten het zestienmetergebied hard uit: geblokt door een tegenstander. De bal viel in de voeten van Roy Streppel, en ook diens doelpoging kon door een verdediger worden geblokt.

Winsum Broeksterboys 3 1 100

 Germen Bouwman had geen hele moeilijke middag en plukt hier een corner uit de lucht  (Foto: Albert Haaima)

Een paar minuten later op rechts een prima combinatie tussen Maikel Hoormann en Thomas Kauw. Thomas zette de bal scherp voor op de inkomende Wouter Bloem, maar opnieuw wist een verdediger de bal net corner te werken. Na een half uur spelen tegenslag: de uitstekend spelende Marcel Pannekoek moest wegens een blessure worden vervangen. Dit had wat omzettingen tot gevolg, maar vooralsnog had het spel hier niet onder te lijden. Toch werden de gasten gevaarlijk toen Piet Wessel Dijkstra vanaf links een hard laag schot loste of was het een voorzet? Spits Juryan Dantuma was attent en probeerde de bal nog binnen te glijden, maar wist de snelle bal net niet te halen.

Winsum Broeksterboys 3 1 134

 Piet Wessel Dijkstra heeft zojuist afgedrukt voor een schot/voorzet? Juryan Dantuma (nr 9) probeerde de bal nog in te glijden maar miste....  (Foto: Albert Haaima)

Zo bleef het wel oppassen voor de toch wel gevaarlijke voorhoede van de gasten. In de 38e minuut kregen wij een vrije trap te nemen op ruim 20 meter van het doel. Rogier Krohne achter de bal. Hij probeerde het geplaatst, maar doelman Jakko Veldstra had er goed het zicht op en wist de bal te pakken. Een minuut later een grotere kans. Nadat Rogier Thomas Kauw over rechts wegstuurde gaf Thomas vanaf de achterlijn prima terug bij de 2e paal op de vrijstaande Wouter Bloem. Die dacht de bal simpel in het open doel te kunnen schieten, maar was daarin niet scherp genoeg, want doelman Veldstra wist de poging nog te pareren.

Winsum Broeksterboys 3 1 125

 Hier weet Hedzer Prins (8) Wouter Bloem af te houden van een kans  (Foto: Albert Haaima)

Vlak voor de pauze was het wel raak. Thomas Kauw was sterk aan de rechterzijde en ging op kracht goed langs twee man. De breedtepass op de meegelopen Wouter Bloem was uitstekend. Wouter kon alleen op doelman Veldstra aflopen, maar werd binnen de lijnen van achteren gehaakt. Scheidsrechter Boer volstond met het geven van een strafschop en daar mocht de overtreder niet over mopperen. Rogier Krohne voltrok het vonnis en scoorde de 3 – 1. Doelman Veldstra koos weliswaar de goede hoek, maar het schot was hard en geplaatst.

Winsum Broeksterboys 3 1 181

 Rogier Krohne (nr 11) scoort de strafschop en brengt de stand op 3 - 1  (Foto: Albert Haaima)

Zo brak de rust aan met een dik verdiende 3 – 1 tussenstand in een helft waarin wij domineerden, maar wel moesten uitkijken voor de soms gevaarlijke uitvallen.

Na de pauze, waarin trainer Zwart van Broekster Boys de wat onzichtbare Omer Dahir inwisselde voor Vincent Hoekstra, werd het spel aan onze kant veel rommeliger en werd het spel van onze gasten dreigender. Waar iedereen had verwacht dat het spel makkelijker zou gaan met de harde wind in de rug, bleek dat geenszins het geval. Te vaak waren de passes te hard/onzuiver om door een medespeler te kunnen worden gehaald. Rogier Krohne probeerde het nog eens met een afstandsschot: naast. In de 10e minuut stuurde Wouter Bloem Reinder Haaksema over rechts weg. Reinder kapte goed naar binnen en schoot: doelman Jakko Veldstra pakte de bal. Dat was in elk geval een serieuze doelpoging. Twee minuten later eindigde een prima aanval door het centrum over diverse schijven opnieuw voor de voeten van Reinder Haaksema. Het harde schot werd nu net geraakt door een verdediger en vloog net langs de buitenkant van de paal. De corner leverde niets op.

Winsum Broeksterboys 3 1 96

 Thomas Kauw op het middenveld in duel met Delachance Sabuni  (Foto: Albert Haaima)

Onze gasten leken gevaarlijk te worden na een kort genomen vrije trap richting Delachance Sabuni. Dit jonge en behendige spelertje legde de bal prima terug op de zestienmeterlijn. Het schot van Piet Wessel Dijkstra werd gekraakt door Hans Zwakenberg. Ons spel werd er in deze fase niet beter op. De pas ingevallen Kay Bootsma werd schitterend aangespeeld door Rogier Krohne. Kay leek alleen voor de keeper te komen, maar nam de bal zo ongelukkig aan dat er direct balverlies volgde. In de 25e minuut werd Maikel Hoormann, die vanmiddag niet zijn meest gelukkige wedstrijd speelde, in de voeten aangespeeld. Hij draaide binnen de lijnen goed weg bij zijn tegenstander, maar had pech dat het schot net via een verdediger naast het doel belandde. De corner van Tim Hoff werd door Maikel voorlangs het doel gekopt.

Winsum Broeksterboys 3 1 218

 Maikel Hoormann (nauwelijks zichtbaar achter nr 5 José Bello) omringd door tegenstanders  (Foto: Albert Haaima)

Ondertussen gaven de Boys uit Damwoude nog eens vol gas voor een slotoffensief om toch nog de aansluitingstreffer (of mogelijk nog een resultaat) te scoren/behalen. Dat lukte niet. Toch waren er nog wat mogelijkheden. Piet Wessel Dijkstra gaf een prima steekpass op Juryan Dantuma, maar het lage schot van de spits werd prima gepakt door Germen Bouwman die vanmiddag opnieuw een uitstekende wedstrijd speelde. Het was niet dat hij vanmiddag nu veel reddingen heeft verricht, maar hij was er steeds attent en dominant. Dat was bij de veldspelers wat minder. Er werd teveel gelopen met de bal, het baltempo was te laag, en het spel te onnauwkeurig. Juist zaken die je tegen dit soort ploegen net niet moet doen. In de 82e minuut werd Hedgar Hoekstra over rechts prima diep gestuurd. De lage voorzet achter de defensie langs was prima richting de 2e paal, maar verdediger Bauke Hoekstra kon de voorzet met een sliding nog net blokkeren, voordat Vincent Hoekstra gevaarlijk kon worden.

Winsum Broeksterboys 3 1 227

 Maikel Hoormann ( rechts nr 12) kopt een corner van Tim Hoff voorlangs het doel van Broekster Boys  (Foto: Albert Haaima)

Een paar minuten voor het einde van de wedstrijd verraste Vincent Hoekstra alles en iedereen met een hard laag schot vanaf de rand van het zestienmetergebied. Hier hadden we geluk dat de bal via de 1e paal weer het veld in caramboleerde. Vlak voor het einde van de wedstrijd speelde Piet Wessel Dijkstra Vincent Hoekstra op links aan. Die loste vanaf de rand van het strafschopgebied opnieuw een laag/hard schot, maar deze keer had Germen Bouwman er wel goed zicht op en stopt de poging prima. In de allerlaatste seconden werden de gasten nog een keer gevaarlijk en werd Germen Bouwman zelfs gepasseerd, maar nu gaf Roy Streppel, die de rol van Marcel Pannekoek centraal in de defensie goed invulde, goed rugdekking door de bal voor de doellijn te controleren en weg te werken.

Zo eindigde deze wedstrijd in een verdiende, maar wat zakelijke, overwinning. In de eerste helft speelden we goed, waren we dominant en was de voorsprong verdiend. Na de pauze werd het rommelig. Wij hoefden in de 2e helft ook niet meer zo nodig, en onze gasten hadden als team niet de kwaliteit om het ons echt moeilijk te maken. Vooral in de voorhoede spelen wat gevaarlijke jongens en als die teveel ruimte krijgen, kunnen ze je het zomaar moeilijk maken.

Komende zaterdag spelen we de laatste wedstrijd voor de winterstop tegen de vv Groningen op sportpark Het Noorden in Groningen. De aanvang van de wedstrijd is om 14:30 uur.

 

Winsum 1  -  Broekster Boys 1                                  3 – 1 (3 – 1)

13.

1 – 0

Rogier Krohne

15.

2 – 0

Wouter Bloem

17.

2 – 1

Hedgar Hoekstra

45.

3 – 1

Rogier Krohne (p)

     

 

Scheidsrechter: De heer René Boer uit Hoogeveen

Geel:  -

Rood: -

 

Opstelling Winsum

Doel:  Germen Bouwman

Achter: Bauke Hoekstra, Hans Zwakenberg, Marcel Pannekoek (32. Reinder Haaksema), José Bello

Midden:  Thomas Kauw, Roy Streppel, Tim Hoff

Voor:  Wouter Bloem (64. Kay Bootsma), Rogier Krohne, (80. Gerbrand de Boer), Maikel Hoormann

 

Opstelling: Broekster Boys

Doel:  Jakko Veldstra

Achter: Hedzer Prins, Andries Dijkstra, Kas Huizenga, Niels Westerlaan

Midden: Omer Dahir (46. Vincent Hoekstra), Riemer Doornbos, Delachance Sabuni

Voor: Piet Wessel Dijkstra, Juryan Dantuma, Hedgar Hoekstra

 

HS