Vanmiddag speelden we de belangrijke wedstrijd tegen “concurrent” Drachtster Boys. De mannen van trainer/coach Hans van der Ploeg stonden voor deze wedstrijd op de 4e plek in de competitie met 3 punten achterstand op ons. Zelf stonden/staan we op de 3e plek, maar tot vandaag qua verliespunten op de 2e plaats. Om enigszins in het spoor te blijven van de gedoodverfde kampioen (en dus ook voor een leuke nacompetitieplek) was winst eigenlijk nodig. Bij onze gasten viel routinier Paul Bergtop in de warming-up af en was Robin Zuidema nog niet beschikbaar in verband met een lange herstelperiode na een zware blessure. Onze trainer/coach Bert Vos kon nog niet beschikken over Niels van Dalen en Rick Schaaphok. Naar verwachting zal Steffen Vader dit seizoen niet meer in actie komen.

Onder redelijke omstandigheden konden we om iets na half drie starten onder leiding van de jonge scheidsrechter Mauricio Rik Plat uit Groningen, die overigens als keeper deel uit maakt van de zondagselectie van hoofdklasser Be Quick 1887.

Al in de 1e minuut van de wedstrijd lieten onze gasten hun bedoelingen zien toen Rob Schokker een bal uit de lucht ineens op de pantoffel nam. Het schot ging overigens ruim voorlangs. Twee minuten later opnieuw een mogelijkheid voor onze gasten, maar nu kopte Rob Schokker de voorzet van Kasper Dekens voorlangs. Het eerste gevaar van onze ploeg ontstond na 6 minuten. Rogier Krohne stuurde José Bello over links weg. José kwam naar binnen zette een mooie 1:2 op met Maikel Hoormann. Net van buiten het zestienmetergebied ging ook het schot van José voorlangs de 2e paal. Twee minuten later trapte Tim Hoff een vrije trap vanaf rechts strak indraaiend met links richting het doel van Emile Peters. De doelman wist de bal niet te pakken waarna die in het centrum rond de penaltystip in de voeten viel van Makel Hoormann. Die werd echter scherp verdedigd en legde de bal van dichtbij af op Thomas Kauw die ook vanaf een meter of 10 niet tot een doelpoging kon komen.

Winsum Drachtersboys 1 2 35 kopie

 Doelman Germen Bouwman plukt een hoge voorzet uit de lucht (Foto: Albert Haaima)

In de 10e minuut stuurde Rogier Krohne Wouter Bloem over links weg. Wouter ging op snelheid langs zijn man en gaf een strakke voorzet vanaf de achterlijn op de inkomende Roy Streppel, maar die wist de bal niet met het hoofd te raken. In de 12e minuut was het aan de andere kant ineens wel raak. Peter Reinders kreeg op links wat ruimte, stoomde op en gaf een pass op de diepgaande Sicco Bouwer. Ook die werd niet gehinderd en schoot laag en hard vanaf de zestienmeterlijn de bal langs doelman Germen Bouwman: 0 – 1. Dat ging wel erg gemakkelijk. Hierna zakte de wedstrijd weg en haalde eigenlijk niet meer het niveau van de eerste 12 minuten. Na een klein half uur gaf Tim Hoff een steekpass op Maikel Hoormann, maar doelman Emile Peters was attent en plukte de bal van de voeten van Maikel.

Winsum Drachtersboys 1 2 16 kopie

 Doelman Emile Peters plukt de bal van de schoen van Maikel Hoormann  (Foto: Albert Haaima)

Iets later stuurde Heinze Andringa Thomas Kauw over rechts weg. Thomas was in het duel sterker dan Peter Reinders en ging langs de achterlijn richting het doel. De lage/harde voorzet viel echter net niet goed, waarna de bal weggewerkt kon worden door de Drachtster defensie. Tim Hoff probeerde het nog eens van afstand, maar deze harde poging ging net naast buiten het bereik van doelman Peters.

Winsum Drachtersboys 1 2 46 kopie

 Hier is doelman Peters attent bij een pass op de diepgaande Thomas Kauw  (Foto: Albert Haaima)

Direct hierna trapte Tim Hoff een vrije trap mooi indraaiend voor, maar die kon worden weggewerkt door de defensie. De bal werd door Marcel Pannekoek direct weer voor het doel getrapt, maar ook deze bal viel net niet goed; anders gezegd: er werd goed verdedigd. Na ruim een half uur spelen gaf Heinze Andringa een heerlijke crosspass naar Wouter Bloem op de linkervleugel. Wouter controleerde goed, ging naar binnen en speelde Maikel Hoormann in het zestienmetergebied in de voeten aan. Maikel draaide weg, werd vastgehouden, maar het was voor referee Plat kennelijk onvoldoende voor een fluitsignaal.

 Winsum Drachtersboys 1 2 43 kopie

 Hier wordt Maikel Hoormann aan het shirt getrokken binnen het zestienmetergebied, maar er volgt geen fluitsignaal  (Foto: Albert Haaima)

Vlak voor de pauze gepruts in onze defensie. Nadat niemand het initiatief nam om de bal naar voren te trappen, en het probleem alleen maar werd verlegd, trapte Hans Zwakenberg te bal te zacht terug op doelman Germen Bouwman. Rob Schokker en Sicco Bouwer zetten druk. De trap van Germen caramboleerde via Sicco Bouwer in de voeten van Rob Schokker die weliswaar scoorde, maar de goal werd wegens buitenspel afgekeurd. Daar kwamen we goed weg.

Het spel na de pauze kabbelde door zoals het voor de pauze was geëindigd: beide ploegen wilden wel, maar er aan beide zijden sprake van slordige passing, zowel qua richting als qua snelheid, al moet ik zeggen dat het spel van onze gasten er wel iets verzorgder uit zag. Na een kleine 10 minuten spelen leek Rogier Krohne een prima pass achter de defensie van Drachtster Boys te geven op Wouter Bloem, maar verdediger Dennis Hoekstra wist de bal nog net te raken, zodat dit geen kans opleverde.

Winsum Drachtersboys 1 2 55 kopie

 José Bello speelde een goede wedstrijd  (Foto: Albert Haaima)

Een minuut later was het aan de andere kant wel raak. Een lage/harde voorzet van Sicco Bouwer vanaf links werd, zonder dat er iemand in de buurt was, ongelukkig tegen José Bello voor het doel aangeschoten waarna de bal hoog in het eigen doel caramboleerde: 0 – 2 en een zeer ongelukkige goal.

Winsum Drachtersboys 1 2 66

José Bello en Germen Bouwman zien de bal via de voet van José hoog tegen de touwen gaan voor de 0 - 2. Rob Schokker (19) hoeft er niets aan te doen (Foto: Albert Haaima) 

De gasten waren er uiteraard erg blij mee. Twee minuten hierna gaf Heinze Andringa opnieuw een goeie pass naar Wouter Bloem op links. Wouter ging het zestienmetergebied in, kapte naar binnen en werd daar omver geduwd. Er volgde een fluitsignaal, en waar iedereen dacht dat er een strafschop zou komen, kregen onze gasten een vrije trap te nemen, wegens een schwalbe. Dit leek een erg discutabele beslissing. De wedstrijd werd er in deze fase niet beter op. Onze gasten hoefden uiteraard niet meer zo nodig en bij ons liep het niet. Coach Bert Vos probeerde het tij te keren door het inbrengen van wissels.

Winsum Drachtersboys 1 2 96

 Hans Zwakenberg wint het kopduel van Marco Haitjema, maar de bal gaat naast het doel  (Foto: Albert Haaima)

Vlak voor hij gewisseld werd gaf Roy Streppel nog een pass op Maikel Hoormann die de bal verlengde op de diepgaande Wouter Bloem. Die zocht binnen de lijnen een duel met Dennis Hoekstra, ging tegen het gras, maar opnieuw oordeelde referee Plat dat het onvoldoende was voor een strafschop. Met deze laatste beoordeling kon ik meegaan.

Winsum Drachtersboys 1 2 121

 Hier plukt doelman Emile Peters een bal boven het hoofd van Hans Zwakenberg uit de lucht  (Foto: Albert Haaima)

Nadat Kay Bootsma was ingevallen ontstond er over links wat meer gevaar. Tim Hoff stuurde Kay diep weg, waarna Kay de bal prima teruglegde op Wouter Bloem op de zestienmeterlijn. Wouter haalde hard en laag uit richting de verre paal, maar doelman Emile Peters wist de bal nog juist buiten de paal te houden en corner te tikken.

Winsum Drachtersboys 1 2 89

 Doelman Peters weet het schot van Wouter Bloem (niet zichtbaar) net naast het doel te werken  (Foto: Albert Haaima)

In de 85e minuut gooide Flaviou Fatima een ingooi ver in het zestienmetergebied in de voeten van Maikel Hoormann. Maikel draaide buitenom weg en van binnen het doelgebied trapte hij de bal vanaf de achterlijn hard voor het doel. De bal caramboleerde hierna via een been van de gasten net langs de buitenkant van de paal naast. Vlak voor tijd stuurde Tim Kay nog eens over links weg. Nu gaf Kay een lage voorzet hard achter de defensie langs waarna Rogier Krohne de bal bij de 2e paal prima ingleed achter de kansloze doelman Emile Peters: 1 – 2 en een prima goal. Hierna probeerden we het nog wel, maar een resultaat zat er niet meer in.

Winsum Drachtersboys 1 2 147

 De niet zichtbare Rogier Krohne heeft de voorzet van Kay Bootsma gepromoveerd tot goal: 1 - 2  (Foto: Albert Haaima)

Zo werd het een teleurstellende wedstrijd met vooral ook een teleurstellend resultaat. We kwamen niet lekker in de wedstrijd. De tegengoals vielen wat ongelukkig (met name de 2e) en daar kwamen we niet meer over heen. Aan de andere kant: Drachtster Boys is natuurlijk geen verkeerde ploeg en daar win je niet zo maar van. Komende zaterdag spelen we de uitwedstrijd tegen Bedum. Daar kunnen we een ploeg verwachten die met een 100% inzet zal strijden voor een goed resultaat tegen ons. Daar zullen we ons goed tegen moeten wapenen. Voetballend zouden we mee moeten kunnen doen, maar dan zullen we beter moeten spelen dan vandaag. Dat kunnen we, dat hebben we al meerdere keren laten zien. Succes mannen!

Winsum 1  -  Drachtster Boys                    1 – 2 (0 – 1)

12.

0 – 1

Sicco Bouwer

55.

0 – 2

José Bello (e.d.)

90.

1 – 2

Rogier Krohne

     

 

Scheidsrechter: De heer Mauricio Rik Plat uit Groningen

Geel:  Kristan Boeree (Drachtster Boys) en Tim Hoff en Hans Zwakenberg (vv Winsum)

Rood: -

 

Opstelling: Drachtster Boys

Doel:  Emile Peters

Achter: Richard Hamstra, Dennis Hoekstra, Jorrit de Graaf, Peter Reinders (71. Marco Haitjema)

Midden: Saïd Hassan, Kristan Boeree (75. Jan-Jacob van der Mei), Ard Veenhof

Voor: Kasper Dekens, Rob Schokker, Sicco Bouwer

 

Opstelling Winsum

Doel:  Germen Bouwman

Achter: Heinze Andringa (64. Flaviou Fatima), Hans Zwakenberg, Marcel Pannekoek, José Bello (75. Kay Bootsma)

Midden:  Thomas Kauw, Roy Streppel (74. Reinder Haaksema), Tim Hoff

Voor:  Wouter Bloem, Maikel Hoormann, Rogier Krohne

  

HS