Vandaag speelde onze hoofdmacht de uitwedstrijd tegen Bedum, dat het moeilijk heeft in hun eerste seizoen in de 1e klasse. Trainer (en tevens oud-speler) Remy van der Wal noemt de wedstrijd in het programmablad de mooiste streekderby. Natuurlijk is het leuk om tegen jongens te spelen die je bijna allemaal kent en regelmatig tegen komt, maar mooie wedstrijden worden het zelden. Dat was vandaag niet anders. Met een stormachtige koude wind was het bepaald niet aangenaam op en rond het sportveld in Bedum en bovendien was het spel niet hartverwarmend. In de eerste helft was onze ploeg de bovenliggende partij en hadden we meer afstand moeten nemen, maar in de tweede helft werden de meest duels gewonnen door de Bedumers en kwamen ze terecht gelijk, al was de manier waarop voor een heel groot deel te wijten aan de stormachtige wind die een beetje diagonaal over het veld blies.

Al in de 3e minuut ontstond de eerste kans in de wedstrijd nadat Thomas Kauw Rogier Krohne over rechts wegstuurde. Rogier stoomde op langs de zijlijn en gaf een gevoelvolle voorzet op de inkomende Kay Bootsma in het centrum. Kay kopte de bal prima richting de verre hoek, maar de prima doelman Jos Broekmans wist de bal te pakken. Een paar minuten later leed de Winsumer defensie balverlies, waarna Nick Boelhouwer richting het doel van Germen Bouwman ging, maar middels een sliding wist José Bello het gevaar te bezweren ten koste van een hoekschop. De corner van Jake Smit was te traag getrapt en waaide pardoes over het doel in de ballenvanger.

vv Bedum vv Winsum 16

 Doelman Germen Bouwman verlengt een voorzet tot corner; deze zal niets opleveren (Foto: Albert Haaima)

Een paar minuten later veroverde Thomas Kauw aan de rechterzijde een vrije trap aan de zijlijn. De bal werd indraaiend getrapt door Tim Hoff op de diepgaande Rogier Krohne. Rogier kreeg, onderweg naar de bal, en ver binnen de lijnen een forse duw in de rug en ging naar de grond. Simpel zou je denken: een strafschop, maar scheidsrechter Gils die vandaag (te) veel toeliet liet het spel doorgaan. Een minuut later nam Wouter Bloem een vrije trap indraaiend, maar nu vanaf links. De harde bal werd niet goed verwerkt door de Bedumer defensie, maar viel net niet goed.

vv Bedum vv Winsum 38

 Thomas Kauw wordt kort gedekt door Jordy van Haag en Timo Laninga  (Foto: Albert Haaima)

Aan de andere kant werd Bedum gevaarlijk na een lange trap van Stijn Hekstra en een missertje van José Bello in het centrum. Nick Boelhouwer kon alleen doorlopen richting doelman Germen Bouwman maar schoot de bal van afstand wild boven in de ballenvanger. Na ruim een kwartier een prima aanval aan onze zijde. Thomas Kauw stoomde op over rechts en speelde Wouter Bloem in het centrum van het zestienmetergebied in de voeten aan. Die legde de bal ineens terug op de inkomende Kay Bootsma. Kay schoot de bal gecontroleerd en laag in de verre hoek, maar doelman Broekmans wist de bal met een katachtige reactie te pakken.

vv Bedum vv Winsum 29

 Doelman Jos Broekmans pakt het schot van Kay Bootsma in de lange hoek  (Foto: Albert Haaima)

Twee minuten later een nog grotere kans. Marcel Pannekoek stuurde Heinze Andringa prima over rechts weg. Heinze gaf een perfecte voorzet richting de 2e paal. Thomas Kauw kwam geheel vrij en kreeg de bal binnen het doelgebied  perfect voor het hoofd, maar raakte de bal net te veel op het hoofd: over het doel. Dit was een 100% kans.

vv Bedum vv Winsum 43

 Thomas Kauw kopt de prima voorzet van Heinze Andringa in kansrijke positie over het doel  (Foto: Albert Haaima)

Nog weer twee minuten later werd Wouter Bloem met een snelle combinatie door het centrum van de Bedumer defensie vrijgespeeld voor doelman Broekmans. Wouter passeerde de doelman, maar kwam in een moeilijke hoek.

vv Bedum vv Winsum 55

 Wouter Bloem passeert doelman Broekmans, maar komt in een te lastige hoek om zelf te kunnen scoren  (Foto: Albert Haaima)

Hij gaf daarom een voorzet op de 2e paal waar Rogier Krohne op dook. Rogier haalde van dichtbij uit, maar miraculeus caramboleerde het harde schot via verdediger Hekstra naast het doel. De hieruit volgende corner van Tim Hoff werd door Heinze Andringa bij de 1e paal gemist, maar caramboleerde nu gelukkig via de voet/hak van Marcel Pannekoek in de verre hoek achter de kansloze doelman Broekmans voor de 0 – 1.

vv Bedum vv Winsum 72

 Marcel Pannekoek promoveert de corner van Tim Hoff met de hak tot doelpunt: 0 - 1  (Foto: Albert Haaima)

Dit was een wat gelukkige goal, maar zeker verdiend te noemen. Een paar minuten later gaf Wouter Bloem een prima pass op Heinze Andringa. Heinze controleerde de bal vlak buiten het zestienmetergebied en haalde hard uit. De bal werd geblokt, maar viel voor de voeten van Rogier die ineens uithaalde: nu zeilde de bal net over de lat. Hierna werd het spel rommeliger. Wouter Bloem ging nog eens door over links en passte op Tim Hoff. Tim draaide prima bij zijn man weg en ging het strafschopgebied binnen, en werd daar tegen het gras gewerkt. Opnieuw weigerde referee Gils te fluiten. Aan de andere kant leed dezelfde Tim Hoff balverlies waardoor Soeratmin Venema alleen op doelman Germen Bouwman kon afgaan. Germen wist de harde doelpoging uitstekend te pareren.

vv Bedum vv Winsum 96

 Germen Bouwman heeft zojuist het schot van Soeratmin Venema gestopt  (Foto: Albert Haaima)

Zo had het ook zo maar gelijk kunnen staan, terwijl de thuisploeg zelf maar amper in staat was om een kans te creëren. In de tegenaanval ging Winsum er over rechts vandoor via Thomas Kauw die de diep sprintende Wouter Bloem precies op tijd aanspeelde. Die leek alleen op doelman Broekmans af te mogen, maar werd nu afgevlagde door de assistent die de snelheid van Wouter niet op waarde schatte. Vlak voor de pauze leken we er nog een keer gevaarlijk door te komen via Thomas Kauw over rechts, maar nu werd de voorzet op de opnieuw helemaal vrij gelopen Wouter Bloem net geraakt door verdediger Hekstra, waarna de bal precies in de handen van doelman Broekmans belandde. In de laatste minuut van de eerste helft kregen de Bedumers nog twee mogelijkheden. Na simpel balverlies in onze aanval trapte Bedum de bal diep. Marcel Pannekoek miste de bal (timing was ook lastig met die wind), waarna Jake Smit alleen voor Germen kwam: het schot ging wild hoog over. Na onvoldoende ingrijpen van de defensie kreeg ook Soeratmin Venema nog een schietkans, maar die schoot recht in de handen van goalie Bouwman. Zo brak de rust aan met een, qua spel, verdiende voorsprong, maar had het zowel 0 – 3 kunnen staan, als ook 1 – 1.

Na de pauze kwamen  ongewijzigde teams het veld weer op. Het spel na de pauze werd echter niet beter, integendeel. Winsum kreeg de eerste mogelijkheid, maar de voorzet van Rogier Krohne op Kay Bootsma bij de 2e paal, werd prima geplukt door goalie Jos Broekmans.

vv Bedum vv Winsum 127

 Doelman Jos Broekmans plukt de voorzet van Rogier Krohne prima voordat Kay Bootsma gevaarlijk kan worden  (Foto: Albert Haaima)

Na een klein kwartier spelen wilde laatste man Marcel Pannekoek bij de middenlijn doordekken. Hij werd echter uitgespeeld en onmiddellijk werd Jake Smit over links weggestuurd. Smit ging door richting de achterlijn en gaf een voorzet. Die leek een simpele prooi te worden voor Germen Bouwman, maar de wind kreeg vat op de bal en blies die terug in het veld. Germen Bouwman kwam in niemandsland en de inkomende Soeratmin Venema kopte de bal via het hoofd van Tim Hoff over Germen Bouwman in het verlaten doel: 1 – 1.

vv Bedum vv Winsum 137

 Soeratmin Venema kopt de bal via het hoofd van Tim Hoff over doelman Germen Bouwman in het doel: 1 - 1  (Foto: Albert Haaima)

Hierna pakte de thuisploeg het nog wat energieker aan en werden we teruggedrongen. Twee minuten later werd Heinze Andringa opzichtig onderuit geschoffeld, maar referee Gils liet het allemaal maar gaan. Bedum mocht doorspelen en Soeratmin Venema kwam in schietpositie, maar schoot recht in de handen van Germen Bouwman.

vv Bedum vv Winsum 147

 Kay Bootsma wint het luchtduel van Timo Laninga maar de poging levert niets op (Foto: Albert Haaima)

De Winsumers begonnen zich te ergeren aan de vele kleine/grote overtredingen waar niet of in elk geval onvoldoende tegen werd opgetreden door de arbiter. De Bedumers maakten er dankbaar gebruik van. Winsum moest wisselen vanwege een blessure van José Bello en Joshua van Dijk beleefde zijn tweede invalbeurt dit seizoen.

vv Bedum vv Winsum 178

 Doelman Jos Broekmans pakt een voorzet; Jordy van Haag weet zich in te houden  (Foto: Albert Haaima)

Na ruim een uur spelen dolde Rogier Krohne opponent Stijn Hekstra en werd ruw neergelegd, en nu volgde wel een vrije trap, maar geen kaart. Onbegrijpelijk. Wij werden nog eens gevaarlijk via een vrije trap vanaf links. De bal werd scherp voor getrapt door Wouter Bloem, werd onderweg licht geraakt en daarom kon Rogier Krohne de bal bij de 2e paal net niet meer raken.

vv Bedum vv Winsum 189

 Ook deze voorzet kan worden gepromoveerd tot goal; de bal gaat voorlangs  (Foto: Albert Haaima)

De laatste fase van de wedstrijd was erg rommelig met eigenlijk geen kansen meer voor beide ploegen. In de 83e minuut kon invaller Bauke Hoekstra een slechte uittrap van doelman Broekmans onvoldoende controleren, anders had hij de bal simpel in het lege doel kunnen schieten. Nu rolde de bal over de zijlijn.

vv Bedum vv Winsum 210

 Rogier Krohne tegenover 2 man: Timo Laninga en Frank Roorda  (Foto: Albert Haaima)

De thuisploeg kreeg in de allerlaatste minuut nog een vrije trap te nemen aan de zijlijn. De hoge bal kon simpel worden gepakt door doelman Germen Bouwman.

Zo eindigde deze matige derby in een verdiend 1 – 1 gelijkspel. Wij hadden de eerste helft meer afstand moeten nemen, maar speelden na de pauze te onrustig. De omstandigheden waren ook niet makkelijk. Komende zaterdag spelen we thuis tegen d’Olde Veste. Weer een heel andere tegenstander.  Willen we blijven meedoen in de subtop dan zal er zaterdag wel een resultaat behaald moeten worden. Ik zie daarvoor zeker mogelijkheden.

sv Bedum    -    vv Winsum 1                       1 – 1 (0 – 1)

20.

0 – 1

Marcel Pannekoek

54.

1 – 1

Soeratmin Venema

     

 

Scheidsrechter: De heer Gerlof Gils uit Winschoten

Geel:  Jordy van Haag en Joachim Belga (sv Bedum) en Joshua van Dijk en Rogier Krohne (vv Winsum)

Rood: -

Opstelling: sv Bedum

Doel:  Jos Broekmans

Achter: Hakim Agdach, Jordy van Haag, Nick Oostmeijer (69. Joachim Belga), Stijn Hekstra

Midden: Wilco Stolwijk, Frank Roorda, Timo Laninga

Voor: Jake Smit (86. Yannick Groen), Nick Boelhouwer, Soeratmin Venema (77. Mark Kruizinga)

Opstelling Winsum

Doel:  Germen Bouwman

Achter: Heinze Andringa, Marcel Pannekoek, José Bello (59. Joshua van Dijk), Flaviou Fatima

Midden:  Roy Streppel, Tim Hoff, Kay Bootsma (77. Reinder Haaksema)

Voor:  Thomas Kauw (77. Bauke Hoekstra), Rogier Krohne, Wouter Bloem

 

HS